Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi Müzik Bölümüne öğrenci alımı için özel yetenek sınavları başladı. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Süleyman Türkmani Toplantı Salonunda 24 Ağustos 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilen sınavla Müzik Bölümüne öğrenci alımına başlandı. Dört gün boyunca devam edecek olan özel yetenek sınavına 226 aday başvurdu. Adayların yoğun ilgi gösterdiği sınav sonucunda Müzik Bölümüne 40 öğrenci yerleşerek Kırşehir Ahi Evran Üniversiteli olacak.

Adını ülkemizin önemli ozanlarından ve şehrimizin değerli sanatçılarından biri olan Neşet Ertaş’tan alan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor. Pandemi koşulları nedeniyle online olarak gerçekleştirilen özel yetenek sınavında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin alanında uzman jüri üyeleri en yetenekli adayları seçerek üniversitemize kazandırıyorlar.

Rektör Karakaya: “Sanatsız Toplum Kurak Toplumdur”

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavını yakından takip eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sınavın yapıldığı salonda incelemelerde bulundu. Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr.  Mustafa Kasım Karahocagil, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve beraberindekiler eşlik etti. Süreci başından beri titizlikle takip ettiklerini ve sınavların şeffaflık ilkesinin göz önünde bulundurularak adaletli bir şekilde gerçekleştiğini belirten Rektör Karakaya, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde ilk mezunlarını veren Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine öğrencilerin özel ilgi göstermesinden oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Sanatsız bir toplumun kurak bir toplum olduğunun altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, sanatın önemine değinerek yapılan bu sınavların toplumun devlete olan güvenini sağladığını ifade etti. Özel yetenek sınavlarının hassasiyetle üzerinde durulması gereken sınavlar olduğunu anlatan Rektör Karakaya, sınav sonucunda adayların gönül rahatlığı ile ben kazandım veya kaybettim diyebilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sanatın insan hayatına kattıklarından bahsederek sanatın herkesin hayatına değmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanların öncelikle düşünmeyi öğrenmesi ve düşündüklerini de incelikle yaşaması gerektiğini kaydetti.

Jüri üyelerinden sınava ilişkin bilgiler alan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde üniversitemizin yeni öğrencileri ile başarılı çalışmalar yapmayı istediklerini söyledi. Kalite ve emeğin bir araya gelince başarının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, sınava katılan tüm adaylara başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavına göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür eden Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, sınavların sorunsuz gerçekleşmesi için tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Öğrencilerin hak kaybına uğramadan adil bir şekilde sınava tabi tutulduklarını dile getiren Dekan Ölmez, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin bölgesinde öncü ve tercih edilirliği yüksek bir fakülte olduğunu söyledi. 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi için fakülte olarak hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, sınava katılan tüm adaylara başarılar diledi.

.