Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 2022-2025 Yıllarını kapsayacak İl Eylem Planını hazırlamak amacıyla düzenlenen Çalıştay Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Çalıştay’ın açılışına Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tacettin Kale, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.
Vali İbrahim Akın, toplantıda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın öncülüğünde 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında 2022-2025 yıllarında uygulanacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’nın mücadeleye önemli katkılar sunacağını söyledi.
Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada her statü ve kültür seviyesindeki kadının yaşantısını olumsuz yönde etkileyen önemli bir toplumsal sorun olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Ülkemizde zaman zaman karşılaştığımız kadınlara yönelik şiddet hadiseleri insanî, millî ve manevî değerlerimizle asla bağdaşmamakta ve hepimizi derinden üzmektedir. Toplumsal hayat, kadın ve erkekle birlikte biçimlenmektedir. Her ikisi de sahip olduğu özellikleri ile yaşam içinde yer almakta, toplumsal işleyişe katkı sağlamaktadır. Bu sebeple, toplumun temel yapıtaşı olan ailenin, kadın ve erkeğin müşterek varlığı ile kurulması, mutlu nesillerin yetişmesi ve geleceğimizin sağlam temeller üzerinde kurulması için şiddetten uzak olması büyük önem taşımaktadır.” dedi.
Aile içinde yaşanan şiddetin özellikle kadınları ve çocukları doğrudan etkilediğini belirten Vali İbrahim Akın, “Çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan aile içi şiddet, kadının yaşamını tehlikeye soktuğu gibi kendini güvende hissetme, eğitim, iş, sosyal ve ekonomik süreçlere katılma gibi temel hakları kullanmasına da engel olmaktadır. Bu kapsamda ilimiz genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Kadın Konukevi, şiddet mağduru kadınlara barınma imkânı sunmakta, gerekli psikolojik destek ve rehberlik hizmeti verilmektedir. Yine Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kadın irtibat noktaları ile şiddet mağdurlarına sosyal hizmet mekanizmalarına kolay erişim imkânı sağlanmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili kamu kurumlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin bünyesinde oluşturulan birimler, Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve KADES (Kadına Destek) Mobil Uygulaması ile kadına şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. Bu çalıştay sonucunda ortaya çıkacak görüş ve öneriler de dikkate alınarak 2022-2025 Yıllarını kapsayacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planımızı hazırlayacağız. Çalışmamızın kadınlarımızın daha güzel bir hayata kavuşmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’nın açılış programı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu ve ilgili kurumların Kırşehir’de bu konuda yürütülen çalışmaları anlatan sunumlar yapmaları ile sona erdi.