CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TEKRAR GÜNDEME GELEN VE SON GÜNLERDE SICAKLIĞINI KORUYAN TARİHİ KIRŞEHİR LİSESİNİN YENİDEN YAPILMA VE BAŞKA BİR YERE TAŞINMA İHTİMALİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, tarihi Kırşehir Lisesi’nin yeniden yapılma ve başka bir yere taşınma ihtimaline ilişkin ortaya atılan iddialar üzerine değerlendirmelerde bulundu. İLHAN, Kırşehir Lisesi konusunun birkaç yıldır eğitimciler, öğretmenler ve Kırşehir halkı tarafından da defaatle dile getirildiğini belirterek son günlerde sıcaklığını koruyan mevzunun tekrar gündeme gelmiş olmasının yanlış bir karar olacağını söyledi.
“BÖYLESİ TARİHİ YAPILAR, ŞEHRİN SEMBOLÜ KONUMUNDADIR!” CHP Milletvekili İLHAN değerlendirmelerinde ilk olarak şunlara yer verdi: “Şehirlerin tarihini ve kültürünü simgeleyen, şehrin kimliğinin yapıtaşlarından olan ve orada yaşayan tüm insanlar tarafından bilinen, yaşamlarının parçası haline gelmiş çeşitli yapıları bulunur. Bu anlamda şehrimizde de tarihi olarak Cacabey Medresesi, Ahi Evran Camii, Aşıkpaşa Türbesi, Ahmedi Gülşehri Kümbeti gibi yapılar mevcuttur. Bir de Cumhuriyet ile birlikte toplum alanında yaşanan değişimlerin sonucu olarak ortaya çıkmış kurum, kuruluş, vakıf, meydan vb yerler bulunmaktadır. Bu gibi yerler şehirde yaşayan insanlar için sadece birer mimari yapıdan veya alandan ibaret değildir. Şehirle özdeşleşmiş birer sembol konumundadırlar. Bu örnekleri tüm Türkiye’de görmek de mümkündür elbette. Örneğin, Ankara Ulus’taki tarihi İş Bankası binası, Anıtkabir, Eski Meclis Binası, Atatürk Orman Çiftliği, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İtfaiye Meydanı, Güven Park; İstanbul’daki Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı, Galatasaray Lisesi, Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Kuleli Askeri Lisesi; Kayseri’deki Saat Kulesi, Cumhuriyet Meydanı, Kazancılar Çarşısı, Kayseri Lisesi… Bu gibi örnekler her şehir için gösterilebilir. 1954 yılından beri şehrimizin temel simgelerinden biri olan Kırşehir Lisesi de ilimizin bu anlamdaki sayılı kurumlarından biridir.” KURUM KÜLTÜRÜNE SAHİP KÖKLÜ BİR OKULUN BAŞKA BİR YERE TAŞINMASI ÇOK YANLIŞ BİR KARAR OLACAKTIR. Kırşehir’de üç yıldır gerek eğitimciler gerek öğrenciler ve gerekse de vatandaşlar tarafından sürekli dile getirilen Kırşehir Lisesi binasının yeniden yapımı ve başka bir yere taşınması ihtimali ile ilgili oluşan gündemin sıcaklığını koruduğunu ifade etti ve kendisinin de içinde bulunduğu yaklaşık 60 bin mezunu olan, adına dernekler kurulan, konumu itibariyle şehrin en önemli caddelerinden birine adı verilen, Türkiye bürokrasisine büyük katkılar sunan, tarihi başarılarla dolu kurum kültürü oluşmuş köklü bir okulun başka bir yere taşınmasının çok yanlış bir karar olacağını sözlerine ekledi.
KIRŞEHİR’İN BÜROKRATLARININ HAREKETE GEÇEREK İVEDİLİKLE GEREKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATMASI BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.Binanın yenilenmesi için ortaokul projesi ile yapılmasının bir zorunluluk olduğunu yetkililerden öğrendiğini, buraya kadar bir sorunun yer almadığını ancak aşamalı bir şekilde sınıf sayılarının azaltılmasının, öğrencilerin Sıddık Demir ve Hacı Fatma Erdemir Anadolu Liselerine yığılmak durumunda kalmalarının da olayın eğitim açısından sorunlu olan başka bir boyutunu içerdiğini de dile getiren İLHAN değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti: “Kırşehir’in bürokratlarının eğitim konusundaki gayretlerini elbette biliyoruz. Bu sebeple şehir merkezinde tarihi başarılarla dolu olan Kırşehir Lisesi’ni, eski başarılı günlerine döndürmek için bürokratlarımızın görevlerini yerine getirip gerekli çalışmaları da ivedilikle yapmaları büyük önem arz etmektedir.”
İLHAN: “GEÇMİŞTE AHİ EVRAN ANADOLU LİSESİ HUSUSUNDA DA ÇOK BÜYÜK BİR HATAYA DÜŞÜLMÜŞTÜ..”Son olarak Ahi Evran Anadolu Lisesi’nin Kırşehir eğitim sisteminin temel dokusuna zarar veren bir kararla “nitelikli” okullar listesinden çok büyük bir hata sonucu çıkarılması ve akabinde oluşan haklı tepkiler üzerine yeniden sınavlı okul statüsü kazanması sürecinin örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayarak sorumluluk makamındakilerce benzeri bir hataya düşülmemesi adına hem Cumhuriyet Ortaokulu hem de Kırşehir Lisesi öğrencilerinin mağdur edilmeyeceği bir çözümün bulunmasının eğitimli insan gücü potansiyelinin Kırşehir için öncelik ve önem arz ettiğinin altını çizdi.