CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM Genel Kurulu’nda tarımsal üretimde hiçbir planlanmanın yapılmadığına ve şuursuzca özelleştirilen şeker fabrikalarının geleceği, ihaleleri alanların şeker üretimiyle ilgili birikimlerinin olmamasından kaynaklı ciddi ve önemli riskler taşıdığına dikkat çekerek bir dizi eleştirilerde bulundu.
Milletvekili İlhan, konuya yönelik eleştirilerini sürdürürken IMF’den miras kalan kota uygulaması ve %90’lık üretim kotası sebebiyle fabrikasyon randımanlarda oluşan şaibeler ve çiftçilere verilen kota cezaları sonrası büyük bir tehlike olan arzın doğru okunamamasının şekerde arz darlığına yol açabileceği konusunda uzmanlar tarafından defalarca uyarılar yapılmasına karşın üretim rekoru kırıldığını iddia eden tarım ve orman bakanı ile hükümetin, Türkşeker’ini kamu içinde konumlandırma telaşına girdiklerini sözlerini ekledi.
ŞEKER GİBİ STRATEJİK BİR ÜRÜN ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR ÜLKENİN GELECEĞİ İLE OYNAMAKTADIRLAR!
CHP Milletvekili İlhan, son olarak ülkenin tarımda önemli bir üretim ve gelir kaynağı olan bir ürün üzerinden yapılan hesapların ve ülkenin geleceğine olumsuz yansımaları olacak olan adımlar atılmasının mantıkla bağdaşan bir yanı olmadığının altını çizerek şu sözlerle eleştirilerini noktaladı: “Bu sorunlar sebebiyle doğal olarak %25’lik zam öncesi stokçuluk iddiaları da yoğun bir şekilde kamuoyunda tartışıldı. Kırşehir’de şeker fabrikası özelleştirilirken CHP milletvekillerini tartaklatanlar bugün gelinen noktada üç maymunu oynamaktadırlar. Şeker gibi stratejik bir ürünü rant uğruna peşkeş çekenler ülkemizin geleceği ve kaderiyle oynamışlardır. Bu durumun ve olumsuz sonuçlarının aziz milletimizce bilinmesi büyük önem arz etmektedir.”
Milletvekili Metin İlhan konuşmasında: “Tarımsal üretimin hiçbir planlanması yapılmadan şuursuzca özelleştirilen şeker fabrikalarının geleceği, ihaleleri alanların şeker üretimiyle ilgili birikimlerinin olmaması nedeniyle önemli riskler taşımaktadır. IMF’den miras kalan kota uygulaması ve %90’lık üretim kotası sebebiyle fabrikasyon randımanlardaki oluşan şaibeler ve çiftçimize verilen kota cezaları sonrası büyük bir tehlike olan arzın doğru okunamamasının şekerde arz darlığına yol açabileceği konusunda uzmanlarca defalarca uyarılar yapılmasına rağmen üretim rekoru kırıldığını iddia eden tarım bakanı ve hükümet, Türkşeker’i kamu içinde konumlandırma telaşı ile uğraşmaktadır. Bu sorunlar sebebiyle doğal olarak %25’lik zam öncesi stokçuluk iddiaları da yoğun bir şekilde kamuoyunda tartışıldı. Kırşehir’de şeker fabrikası özelleştirilirken CHP milletvekillerini tartaklatanlar bugün gelinen noktada üç maymunu oynamaktadırlar. Şeker gibi stratejik bir ürünü rant uğruna peşkeş çekenler ülkemizin geleceği ve kaderiyle oynamışlardır. Bu durumun ve olumsuz sonuçlarının aziz milletimizce bilinmesi büyük önem arz etmektedir.”dedi. (Haber Merkezi)